השימוש ב-K4 בימינו אמנם צובר תאוצה, זאת על אף שמרביתנו ומרבית לקוחותינו לא ישתמשו במסך מחשב או טלוויזיה המסוגלים לבטא את האיכות הטמונה בטכנולוגיה חדשה זו. אז למה לטרוח בכלל, אתם שואלים? מאמר זה שופך מעט אור על האפשרות לשימוש יצירתי ברזולוציה גבוה, ועל היתרון שבהמרת K4 ל-1080p. על-מנת להישאר אובייקטיביים ככל שניתן, נדבר בסוף המאמר גם על הצד הפחות נוצץ של K4.
אז בגדול – מה הטכנולוגיה החדישה מאפשרת לנו? שליטה רבה יותר בעיבוד תמונה שלאחר-ייצור: שינוי גודל, חיתוך, ייצוב והפחתת רעשים. בנוסף הפריים של HD הוא 2 מגה-פיקסל בעוד זה של K4 הוא 8 מגה-פיקסל – מה שמאפשר פירוט מדהים באיכותו. אז למרות שכיום עדיין קיימת מגבלה בביטוי הנתונים הצפופים שהוא מעביר, הרי שהיכולת לצלם ב-K4 מבדילה אתכם מאחרים. יתר על כן, צילום ב-K4 יאפשר שיפור ועריכה בכלים שיופיעו בעתיד הקרוב, וללא ספק מציב את משתמשיו בחזית טכנולוגיית צילום הוידיאו.
סיבות נוספות לעבור ל-K4?
- ביצוע Down-sampling מ-K4 ל-1080p מאפשר צבעים עשירים יותר וכן ניגודים חדים יותר. האינפורמציה הרבה המוכלת בשוט כזה הופכת אותו למושך ומעניין הרבה יותר.
- ניתן להשתמש ב-K4 כבמצלמה שנייה. נסו לבצע חיתוך של השוט כדי להתקרב לנושא הצילום וליצור את הרושם של שימוש במצלמה נוספת.
- תוכלו לבצע צילום פנוראמי משמאל לימין וליצור כך אפקט של דולי, תוך יצירת ערך רב יותר מהוידיאו (או קליפ בר מצווה) שלכם.
לא הכל ורוד עם K4
משתמשים מסוימים טוענים דווקא שהפחתת הרזולוציה מ-K4 ל-1080p אינה תורמת לשיפור איכות התמונה, הניגודיות או ביצועי צבע (שאינם מהווים פונקציה של הרזולוציה) וכי אין טעם לצלם בטכנולוגיה גבוהה, אם לאחר מכן אנו מבקשים מהמחשב להפיק ממנו תמונה בטכנולוגיה נמוכה יותר, למרות ששיטה זו יכולה ליצור אפקטים מלאכותיים.
K4 מעניק אפשרויות ל-Re-framing (כאשר פעם ה-Viewfinder היה מספיק לכך בהחלט) ומציע תנועות דינאמיות מסוימות, אבל אינו מהוו תחליף לשימוש בדולי או Slider rig.
אחרים, שאינם רואים את היתרון שב-K4 החדשני, טוענים כי העבודה עמו עבור קטעים של מספר שניות יכולה להעניק ערך מוסף כלשהו, בעוד שעבודה על קטעים ארוכים תסב יותר "כאב ראש" ומסכמים כי היתרונות של רזולוציית 1080p במצלמה איכותית יעניקו תוצאות שאינן פוחתות מאלו שיתקבלו על-ידי טכנולוגיית K4.